De eerste creditcard voor gamers: de World of Warcraft Platinum Visa creditcard

Co-branded creditcard van World of WarcraftWorld of Warcraft heeft samen met First Bankcard (First National Bank of Omaha) een co-branded Visa creditcard gelanceerd. Het is de eerste co-branded creditcard in de game-scene. Wold of Warcraft is met 9 miljoen spelers een van de grootste online game-werelden. Waarom zou een beetje gamert een WoW-creditcard nemen? Naast een 'coole' creditcard heeft hij ook financieel voordeel. Bij de eerste aankoop met de kaart kun je een maand gratis spelen (waarde van 15 dollar). Na die eerste maand kun je maandelijks gratis spelen als je meer dan bij 1500 dollar met de WOW-creditcard betaald. Dat is de klassieke 1% loyalty-bonus. Verder is er geen jaarlijkse cardfee.

De WOW-creditcard wordt in 13 verschillende ontwerpen uitgebracht. Het zijn stuk voor stuk hele strakke ontwerpen. Je zou zeggen dat er genoeg keuze is. Toch een kleine suggestie van mij. In World of Warcraft maken de spelers een eigen personage aan, een zogenaamde avatar. Door gamerts wordt deze avatar als een alter-ego gezien. Bied de gamerts de mogelijkheid om de WoW-creditcard te personaliseren met zijn eigen avatar. Gegarandeerd dat die creditcard het vaakst wordt gebruikt (top-of-wallet).

Een paar voorbeelden van de World of Warcraft creditcard:

Co-branded creditcard van World of WarcraftCo-branded creditcard van World of Warcraft

Co-branded creditcard van World of WarcraftCo-branded creditcard van World of Warcraft


Waarom zou je als issuer deze doelgroep willen hebben?
Een WoW speler is meestal een man van 28 jaar oud die gemiddeld bijna 23 uur(!) online is. De helft van de WoW-spelers heeft een full-time baan. Hmm, kleine drempel bij de acceptie zou je zeggen. Het enige grote voordeel voor de issuer die ik kan bedenken is de loyaliteit van de WoW-spelers. Je kunt ervan uitgaan dat ze ook loyaal aan de creditcard zullen zijn en hem overal gaan gebruiken.

Wat zijn de inkomsten van de issuer?
Bij iedere balance transfer brengen ze een fee van 3% in rekening. De APR varieert tussen de 14 en 18 procent. Voor de eerste zes maanden hanteert de issuer overigens een actietarief van 0%. Bij cash advances (geld uit de muur) wordt overigens een APR van 20% gehanteerd. Er wordt door de issuer pas echt verdiend als een gamert te laat is met betalen. De boeterente kan dan namelijk oplopen tot 27,24 procent. De fees voor overschrijding van het bestedingslimiet zijn 39 dollar en bij een te late betaling wordt 35 dollar in rekening gebracht. Voor Amerikaanse begrippen is het overigens een karige creditcard. Amerikaanse consumentenorganisaties bevelen dan ook een cashback creditcard aan.

HomeGatewayAcquiringBetaalmethodenReconciliatieTreasuryWoordenboek
Over HeightsContactSitemapLinksPrivacy statement

Copyright © 2012-2018 • Heights Consultants B.V. • Alle rechten voorbehouden