Wow, een politieke co-branded card!

Co-branded creditcard van de Rhode Island DemocratenOnder het motto 'help ons de verkiezingen door met uw bestedingen' hebben de Democraten van Rhode Island een co-branded creditcard uitgebracht. De issuer van de co-branded Platinum MasterCard is Barclays Bank Delaware.

Barclays betaalt de Democraten voor iedere aangevraagde (en goedgekeurde) creditcard een bedrag van 20 tot 55 dollar. Het bedrag is afhankelijk van de rente die de kaarthouder moet betalen (Risk-based Pricing); hoe hoger de jaarlijkse rente, hoe hoger de vergoeding. Van de bestedingen van de kaarthouder krijgen de Democraten een percentage van ongeveer 1% overgemaakt. Goede deal voor de Democraten in Rhode Island.

Overigens moet de partij van de kiescommissie de 'donateurs' die jaarlijks meer dan 200 dollar in de partijkas storten de naam, e-mail adres, beroep en werkgever registreren. Is een politieke co-branded creditcard een idee voor Nederland? Gezien de structureel lege partijkassen van de Nederlandse politieke partijen misschien wel. Kunnen ze de verkiezingen van 2010 met een vollere partijkas ingaan? Denk dat ze daarvoor te laat zijn. Met het opzetten en uitrollen van een co-branded creditcard ben je zo zes maanden kwijt.

HomeGatewayAcquiringBetaalmethodenReconciliatieTreasuryWoordenboek
Over HeightsContactSitemapLinksPrivacy statement

Copyright © 2012-2018 • Heights Consultants B.V. • Alle rechten voorbehouden