Home | Diensten | FAQ | Links | Over Heights | Contact
Het juiste betaalsysteem voor uw webshop

Naast bezorgkosten zijn betaalongemakken op dit moment nog een grote rem op de webverkoop. De angst voor het online betalen vormt voor veel klanten een drempel.

Er zijn grofweg vier mogelijkheden om uit te kiezen: de creditcard is een blijvertje, net als de acceptgiro. PayPal is vooral handig voor buitenlandse betalingen, omdat het creditcardnummer voor de ontvanger verborgen blijft. Daarnaast is er sinds vorig jaar iDEAL, het systeem van vier samenwerkende banken.

Creditcard
De creditcard is in Nederland nog steeds niet erg geliefd. PayPal werkt ook met creditcards, maar een groot voordeel is dat het nummer niet aan de winkelier wordt verstrekt, maar door PayPal wordt bewaard.

Acceptgiro
Is de klant zelf ondernemer, dan kunt u op factuur blijven leveren zoals u altijd heeft gedaan. Een goede koppeling tussen uw webwinkel en facturatiesysteem is dan alles wat u nodig heeft. Lastiger is de consument als klant. Ook die betaalt het liefste achteraf, met een door u meegestuurde acceptgiro. Daarmee komt alle risico bij u te liggen.

Vooruit betalen
U kunt de zaak ook omdraaien: laat de klant maar vooruitbetalen, dan levert u daarna wel. Zeker nieuwe klanten zullen hier een grote weerstand tegen hebben. Sommige winkels proberen deze weg te nemen door bij vooruitbetaling korting te geven op de verzendkosten. Ook keurmerken kunnen hierbij helpen, en gunstige commentaren op consumentensites als Tweakers.

iDEAL
Het nieuwe betaalsysteem iDEAL heeft als voordeel dat klanten die al internetbankieren bij Postbank, ING, Rabobank of ABN AMRO gemakkelijk en vertrouwd van de dienst gebruik kunnen maken.

Payment Service Providers
Een Payment Service Provider (PSP) levert u een volledige internetkassa, beveiligd en wel, met alle betalingsmogelijkheden die u zelf wilt aanbieden. Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan al dit fraais, maar die vallen vergeleken met de kosten die de meeste banken berekenen voor hun diverse diensten best mee. Een prijsonderzoekje loont de moeite, want de diverse pakketten zijn scherp toegesneden op verschillende transactievolumes. PSP"s zijn volledig op de online handel ingesteld en kunnen dus werkelijk betalingsgemak leveren, voor u én uw klant.
Voorbeelden van Payment Service Providers zijn Bibit, Ogone en Buckaroo.

Betaalmethode Kosten Opbrengsten
Creditcard Verschillen naar omvang aantal transacties, van 0,20 euro tot 0,90 euro plus kosten PSP Vraagt goede beveiliging, klant kan betaling laten terugboeken kan ook internationaal
PayPal 3,4 procent + 0,35 euro, percentage daalt met toename maandomzet Gemak voor u en uw klant, u bent beiden redelijk veilig, kan ook internationaal
Acceptgiro achteraf Vanaf 0,11 euro per stuk + 0,25 euro per transactie U schenkt vertrouwen en krijgt dat meestal ook terug, maar niet altijd
iDEAL 0,25 tot 0,70 euro per transactie Snelheid en veiligheid voor klanten van de aangesloten banken
Vooruitbetaling Kosten die uw bank berekent Hoge drempel voor nieuwe klanten, absolute zekerheid voor u

Copyright © 2007-2018 • Heights Technology B.V. • Alle rechten voorbehouden • Algemene VoorwaardenPrivacy statement