Wat is een authorisation (request) of authorisatieverzoek?

Goedkeuring (Approval) danwel afkeuring (Decline) van de Issuer, dat de debit- of creditcard voor het bedrag bij de Merchant gebruikt mag worden. Als de transactie is goedgekeurd dan wordt het bedrag door de issuer gereserveerd. Het saldo van de kaarthouder neemt met dat bedrag af. Deze reservering blijft tussen de 3 en 21 dagen staan.

De authorisatie cyclus in detail

De authorisatie cyclus bij een betaling met een creditcard
 1. Een kaarthouder wil met een creditcard betalen. In een fysieke winkel heeft de merchant een betaalterminal. In een online omgeving (Card Not Present) voert de klant zijn kaartnummer, vervaldatum, CVC code en eventueel een 3D secure code in op een betaalpagina (van de PSP).
 2. De PSP stuurt namens de Merchant de een authorisatieverzoek naar de juiste acquirer. Meestal gaan MasterCard en Visa authorisatieverzoeken naar een en dezelfde acquirer toe. American Express daarentegen doet de authorisaties zelf; de authorisatieverzoeken voor American Express transacties moeten dan ook naar American Express toe.
 3. De acquirer stuurt het authorisatieverzoek door naar het netwerk van een payment scheme. Voor Visa is dat bijvoorbeeld VisaNet.
 4. Het netwerk van een payment scheme stuurt het authorisatieverzoek naar de juiste issuer van de creditcard.
 5. De issuer keurt een transactie goed of hij keurt de transactie af. Het antwoord stuurt hij terug naar het netwerk van het payment scheme.
 6. Het netwerk van een payment scheme stuurt het antwoord op het authorisatieverzoek door naar de acquirer.
 7. De acquirer stuurt het antwoord op het authorisatieverzoek terug naar de PSP.
 8. De Merchant ontvangt nu het antwoord op het authorisatieverzoek.
  • Bij een goedgekeurde authorisatie (approval) levert hij de producten of dienst.
  • Bij een afgekeurde authorisatie (decline) kan de Merchant een andere betaalmethode aanbieden.


Heights Training creditcards Training credit cards

Heights verzorgt een training die op alle aspecten van de acceptatie van creditcards ingaat. Met deze training krijgt u naast de theorie hoofdzakelijk praktische, direct toepasbare kennis overgedragen. U bent na deze training in staat om de creditcards op een veilige en verantwoorde manier in te zetten in uw bedrijf om uw conversie te verhogen en de kosten te verlagen. Meer informatie over de training creditcards.

HomeGatewayAcquiringBetaalmethodenReconciliatieTreasuryWoordenboek
Over HeightsContactSitemapLinksPrivacy statement

Copyright © 2012-2018 • Heights Consultants B.V. • Alle rechten voorbehouden