Wat is een 'code 10'?

Als een merchant vermoedt dat een creditcard gestolen of vervalst is, dient de acquirer te worden gebeld en een 'code 10' te worden aangevraagd. Terminals of kassa-systeem kunnen overigens ook deze melding geven. De medewerker van de acquirer stelt een aantal vragen waar de merchant met een ja of een nee op kan antwoorden. De systemen van de acquirer controleren of de kaart daadwerkelijk gestolen of vervalst is.

De merchant kan ook opdracht krijgen om de creditcard in te nemen. De ingenomen creditcard stuurt de merchant per post naar de acquirer. De merchant krijgt een beloning van de acquirer voor het innemen van de creditcard. Deze beloning varieert tussen de 100 en 300 euro.


Heights Training creditcards

Training credit cards

Heights verzorgt een training die op alle aspecten van de acceptatie van creditcards ingaat. Met deze training krijgt u naast de theorie hoofdzakelijk praktische, direct toepasbare kennis overgedragen. U bent na deze training in staat om de creditcards op een veilige en verantwoorde manier in te zetten in uw bedrijf om uw conversie te verhogen en de kosten te verlagen. Meer informatie over de training creditcards.

HomeGatewayAcquiringBetaalmethodenReconciliatieTreasuryWoordenboek
Over HeightsContactSitemapLinksPrivacy statement

Copyright © 2012-2018 • Heights Consultants B.V. • Alle rechten voorbehouden