Debitcard

Voorbeeld van een ING Maestro debitcardEen debitcard is een variant van de creditcard. Bij een debitcard is de bestedingsruimte aan de ruimte op de betaalrekening gekoppeld. Een debitcard wordt door een issuer aan een kaarthouder uitgegeven.

De issuer staat met de naam, een logo en eventueel een merknaam op het bovenste gedeelte van de debitcard. Bij Nederlandse debitkaarten staat het bankrekeningnummer, de naam en de vervaldatum op de kaart (zonder reliŽf) gedrukt.

Voorbeeld van een generieke Maestro debitcard Bij debitkaarten uit andere landen (zoals Belgie en Duitsland) staat op de debitcard het 15- of 16cijferig debitcardnummer, de naam van de kaarthouder en de vervaldatum van de kaart in reliŽf (embossed) aangebracht. Het logo van de card scheme (bijv. Maestro of VPAY) staat rechtsonder op de debitcard. Meestal staat rechts of op de achterkant van de debitcard een hologram.

Bijna alle Nederlandse kaarten hebben een chip links op de kaart. Dit is geÔntroduceerd in 2012 als het 'nieuwe pinnen'. De internationale term is een debitkaart met een EMV chip.

De vorm en de afmetingen van een debitcard zijn gestandaardiseerd volgens de ISO 7810/ID-1 norm. De afmetingen zijn precies 85,60 ◊ 53,98 mm.

Bij niet-Nederlandse kaarten staat soms de melding 'electronic use only'. De kaart is non-(embossed) en alleen bruikbaar bij betaalterminals waar de pin gecontroleerd kan worden.


Heights Training creditcards

Training credit cards

Heights verzorgt een training die op alle aspecten van de acceptatie van creditcards ingaat. Met deze training krijgt u naast de theorie hoofdzakelijk praktische, direct toepasbare kennis overgedragen. U bent na deze training in staat om de creditcards op een veilige en verantwoorde manier in te zetten in uw bedrijf om uw conversie te verhogen en de kosten te verlagen. Meer informatie over de training creditcards.

HomeGatewayAcquiringBetaalmethodenReconciliatieTreasuryWoordenboek
Over HeightsContactSitemapLinksPrivacy statement

Copyright © 2012-2018 • Heights Consultants B.V. • Alle rechten voorbehouden