Issuing

Er zijn twee typen aanbieders actief om een creditcardtransactie mogelijk te maken: de issuer (creditcarduitgever) en de acquirer (die de betaaldata voor de acceptant verwerkt). Omdat kaarthouder en acceptant meestal niet bij dezelfde bank bankieren, zijn er vaak twee banken bij één transactie betrokken. De issuer is dus de bank van de kaarthouder en de acquirer die van de acceptant.

Visa en MasterCard zijn eigendom van haar licentiehouders. Banken zijn veelal de houders van de Visa - en MasterCardlicenties. Via deze licentie geven zij creditcards uit aan hun klanten door bijvoorbeeld de creditcard te koppelen aan een bankrekening. Banken kunnen ook klanten werven met het doel een creditcard en daarbij behorende kredietfaciliteit te verstrekken. De issuing activiteiten houden naast het uitgeven van creditcards, ook het verzenden van de rekeningoverzichten en het incasseren van de uitstaande saldi in. De licentiehouders zijn verantwoordelijk voor hun eigen verlies en winst. Via de licentie zijn zij wel gehouden om te voldoen aan de regelgeving zoals deze is gesteld door de creditcardmaatschappijen.


Heights Training creditcards Training credit cards

Heights verzorgt een training die op alle aspecten van de acceptatie van creditcards ingaat. Met deze training krijgt u naast de theorie hoofdzakelijk praktische, direct toepasbare kennis overgedragen. U bent na deze training in staat om de creditcards op een veilige en verantwoorde manier in te zetten in uw bedrijf om uw conversie te verhogen en de kosten te verlagen. Meer informatie over de training creditcards.

HomeGatewayAcquiringBetaalmethodenReconciliatieTreasuryWoordenboek
Over HeightsContactSitemapLinksPrivacy statement

Copyright © 2012-2018 • Heights Consultants B.V. • Alle rechten voorbehouden